Tudsz vezetni? A Lexus megtanít

2016.08.13. 14:40

A sportkocsigyártók közül sokan kínálnak vezetéstechnikai tréningeket. Ezek többségéért persze igen borsos árat kérnek el, de mindenképpen hasznos és tartalmas időtöltést jelenthet az, ha megismerjük saját magunk és autónk határait. Esetleg kipróbálhatjuk az adott márka még durvább gépeit is. Valami hasonlóba fogott a Lexus is – bár a Toyota luxusmárkája nem elsősorban sportos modelljei révén szerzett magának hírnevet, egyre inkább próbálják kibővíteni a róluk alkotott képet.

Idén ősszel beindítják a Lexus Performance Driving Schoolt, amelynek résztvevői az F Sport és F modelleket is hajthatják a versenypályákon. Alapvetően három különböző programot kínálnak. Az alapot az Express Experience jelenti, autókrosszal és pályás csapatással. A Half-Day Experience emellett rámegy a szlalomra és a fékezés technikájára is, a Full-Day Experience pedig egy egészen komplex leckét jelent majd.

Ami a helyszíneket illeti, Florida, New Jersey, Illinois és Kalifornia államban egyaránt lehetőséget adnak a lexusos csapatásra. Az első alkalom szeptember utolsó hétvégéjén lesz, majd két októberi időpont után februárban zárul a buli.

A program hivatalos internetes oldalán működő kalkulátor szerint a kilencvenperces Express Experience nem kerül semmibe – már ha tudunk időpontot foglalni. A félnapos tréning viszont 495, az egész napos pedig 895 dollárt kóstál. A Lexus nem titkolt célja ezzel az egésszel az is, hogy megmutassa vásárlóinak: érdemes kiadni a pénzt egy-egy erősebb modellért, így a GS F-ért is.