600 kilométeres hatótávot mondanak az új villanyos VW-re

2016.08.14. 09:04

Hatszáz kilométer hatótávú villanyautót mutat be a Volkswagen a Párizsi Autószalonon, a konszern márkaigazgatójának ígérete szerint. Az autóról még nem sokat tudni, Diess akkumulátorparájáról annál többet. 

Az elektromosautó új méretarányokat testesít meg, kívülről kisebb mint egy Golf, belülről akkora mint egy Passat, hatótávja pedig 400-600 kilométer - vázolta szűken a tudnivalókat a VW új villanyautójáról Herbert Diess egy interjúban, majd nagyon laza kapaszkodóként még bedobta: autó üzembentartási költségei kisebbek a mostani modelleknél, vételára pedig a jól felszerelt dízel autókéval vethető össze. A Volkswagen-konszern nagyon belehúz villanyvonalon, korábbi ígéreteik szerint 2025-ig harminc új elektromos autót készülnek bemutatni, ebből húszat a VW márka alatt. Ez a szeptemberi bemutató már ennek a tervnek lehet a része.

Az autó kapcsán Diess kitért az akkumulátor-beszerzésre is, és óva intette az autógyártókat attól, hogy az ázsiai gyártók szállításaitól tegyék függővé magukat. "Nemzetgazdasági szempontból fontos lenne mérlegelni, hogy a beszállítók, kutatóintézetek és más együttműködő partnerek milyen konstellációja tudja a legjobban a technológiát a német és az európai autóipar számára biztosítani." Mondja ezt az után, hogy a Porsche Missionnel kapcsolatban még mindig nem tudni, hogy a német Bosch vagy a japán Panasonic lesz-e majd a beszállító. És a villanysportautónál még szó nem lesz gigavolumenről.