Elvetemült pofája lesz a Maybach kupénak

2016.08.15. 16:28

Bár már csak napokra van a bemutató, a Mercedes a biztonság kedvéért mutatott még egy kedvcsináló képet a hatalmas kupéról, amelyet Pebble Beach-re készítettek. Ezen szemből látszik a gép, és hozzá elárulták azt is, mi lesz a neve.

Úgy néz ki, a Mercedesnél is kupé hosszát tartják a meghatározó tulajdonságának, hisz a neve Vision Mercedes-Maybach 6 lett. A szám nyilván a hat méterhez közelítő hosszra utal. Legalábbis ez a valószínűbb, hisz a közel három méteres motorházba egy hathengeres motornál sokkal több is elfér. Az elölnézeti fotón egyébként látható a függőleges rácsozású Maybach hűtőmaszk és az ujjnyi magas LED-fényszórók, ám a Maybach felirat felett a Mercedes csillagát helyezték el, nem a háromszögletű Maybach jelvényt. Az összhatás még annál is fenyegetőbb, mint képzeltük volna: egy ilyen géppel nem nehéz lepucolni az autópálya belső sávját.

A Maybach márkának a Mercedes eddig egyetlen kupét sem készített, az egyetlen kétajtós modell egy tanulmány, a Fulda gumigyár számára gyártott Exelero volt, amelyből egyetlen példányt készítettek. Egyelőre nem tudni, hogy a Mercedes-Maybach 6-ból készül-e több, de már az autó elölnézetét látva is az az érzésünk, ha igen, a gyűjtők sorban állnak majd érte, bármennyibe kerüljön is.