A világ legrövidebb autós üldözése?

2016.08.17. 11:50

Néhány másodperc alatt vége is lett az autós üldözésnek, amely a minnesotai Fridley-ben zajlott néhány napja. Az anyagi kár tetemes, de szerencsére komolyabban senki nem sérült. A szabályszegő, akit a rendőrök üldözőbe vettek, viszont simán meglógott.

Az eset jó példa arra, hogy körültekintés nélkül a sziréna és a villogó sem ér egy fabatkát sem. A kérdéses esetben a rendőrautó épp a kanyarodósávban vesztegelt, amikor a tilos jelzés első másodpercében még egy autó áthajtott a kereszteződésen. Kétségtelenül üldözendő az efféle felelőtlenség, de a rendőr azzal, hogy a szabálytalankodó után vetette magát, ugyanazt a veszélyhelyzetet állította elő, ami miatt piroson nem szabad áthajtani. A különbség annyi, hogy ő már nem tudta elkerülni az ütközést: egy régebbi Toyota Camry csapódott bele oldalról, felborítva a magas építésű Ford Explorert.

Egyedül a Camry utasa sérült a balesetben, és ő is megúszta kisebb sérülésekkel, de mindenki jobban járt volna, ha a rend éber őre megvárja, míg vált a lámpa – akkor talán a szabálytalan autóst is elkaphatták volna, és nem születik meg ez a kínos felvétel.