Olcsó terepjáró lesz az új Lada

2016.08.17. 15:11

Úgy hallani, a jövő héten bemutatkozó típus neve Xcode lesz, és az előzetesek alapján az X-ray crossover közeli rokona lesz, nagyon hasonló karosszériaformával.

Lényegi különbség a hasmagasságban lesz, és talán a hajtásláncban is: az Xcode-ot nem csak magasnak szánják, mint az X-rayt, de használható terepjárónak is, akárcsak a Dustert. Talán a Niva – amelyet manapság csak 4x4-ként árusítanak – terepen valamivel még mindig jobb lehet egy ilyen típusnál, de az ős-SUV az előző évezred terméke, és ezt nemigen tudná letagadni. A legújabb Ladákat amúgy is jól fogadta a piac, így van rá esély, hogy egy ilyen megfizethető, de korszerű alapokra épített terepjáró is megtalálja a vásárlóit Oroszországban, és talán azon kívül is.

Az Xcode premierje épp egy hét múlva, augusztus 24-én lesz, akkor nyilván sokkal többet is elárulnak majd a Lada újdonságáról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.