Tudják, mi nem volt eddig egyetlen Bentley-n sem?

2016.08.17. 06:07

Az az érzésünk, a németek nagyon érzik, hogyan kell egyetlen mozdulattal egy egész polcot leverni a porcelánboltban. A Bentayga révén most ezt teszik: nem elég, hogy egy ilyen SUV egyszerűen nem lehet olyan elegáns, mint a márka korábbi autói, de mostantól vonóhoroggal is rendelhető. Először a márka 97 éves története során. Hogy ne fosszák meg azonnal az autót minden büszkeségétől, az új extrát nem egy hajó- vagy jetski-szállító utánfutóval, hanem egy különleges lakókocsival mutatják be.

A helyszín mondjuk önmagában is érdekes: Pebble Beach-re viszik a vonóhorgos Bentaygát, oda, ahonnan egy ilyen autó nem is lóghatna ki jobban. A Concours d'Elegance ugyanis a világ legszebb klasszikus autóinak találkozója – ide nem elég, ha egy autó drága, ízlésesnek kell lennie, hisz ide autóvásárlóból is a leggazdagabb autókedvelők érkeznek. Érezhettek ebből valamit a Bentleynél is, nyilván ezért lógattak a Bentayga vonóhorgára egy Bowlus Road Chief lakókocsit, egy csillogóra polírozott kézműves csodát, amely az 1930-as évek futurizmusát idézi, akár a szuperdivatos Airstream csodák.

A 137 ezer dolláros Bowlusnál csak az új Mulliner Tourbillon önfelhúzó óra drágább, amit az utastérbe lehet rendelni: ezért 160 ezer dollárt kérnek a Bentley szalonban. Ha azt nézzük, hogy egy Bentayga vonóhorog nélküli alapkivitele 229 ezer dollár, nem biztos, hogy ezek lesznek a legkeresettebb kiegészítők.

A sok drága és csillogó kiegészítő mellett a Bentley néhány klasszikust is elvisz Pebble Beach-re. Így egy 1932-es 8-litre Tourer by Vanden Plas és egy 1954-es Bentley R-Type Continental Fastback Sports Saloon is ott lesz, a gyári gyűjteményből – két olyan autó, amely valóban illik a Concours d'Elegance hangulatához.