Terepjáró készülhet a VW Amarokból

2016.08.18. 17:27

Állítólag már az Amarok megjelenése óta napirenden van a zárt terepjáró-változat elkészítése, de csak most kapott lendületet a projekt.

Állítólag valami ilyesmin dolgoznak a Volkswagennél
Állítólag valami ilyesmin dolgoznak a Volkswagennél

Az információ a Volkswagen ausztrál részlegének kereskedelmi igazgatójától származik. Carlos Santos szerint jelenleg is komoly fejlesztés folyik ebbe az irányba, bár hivatalosan még nem kapott zöld utat a projekt. Az ötlet nem új, a Mitsubishi Pajero Sport néven ma is készít ilyen modellt, a Nissan pedig Pathfinder néven forgalmazta pick-up alvázra épített terepjáróját. A Volkswagennél állítólag a hathengeres dízelmotorra való áttérés nyomán kezdtek újra foglalkozni az ötlettel, mivel az erősebb és nyomatékosabb motorral több piacon lehetne eladni egy ilyen terepjárót, mint a kétliteres négyhengeressel lehetett volna.

A Volkswagen májusban mutatta be a felújított Amarokot V6-os TDI motorokkal, 163, 204 és 224 lóerős teljesítménnyel. Európában ezek szinte teljesen kiszorítotják a korábbi négyhengeres dízeleket a kínálatból, ilyen, gyengébb változatokat már csak Argentínában gyártanak a jövőben.

Ahhoz, hogy az Amarok alapú terepjárót a legnagyobb kereslettel kecsegtető amerikai piacon is forgalmazhassák, valószínűleg szükség lenne egy hathengeres benzinmotoros hajtáslánc-változatra is, és egyelőre nem tudni, hogy egy ilyen kifejlesztésére rászánja-e magát a Volkswagen.