Emperor: kínaipiacos Mercedes egy vagyonért

2016.08.19. 11:15

Ritkán fordul elő, hogy egy méregdrága tuningautót tuningol valaki tovább, de itt épp ez történt. A Scaldarsi Emperor I az eleve brutálisan drága és erős Mercedes Rocket 900 Maybach felismerhetetlenségig átépített változata.

A kanadai cég láthatóan sok munkát fektetett az autó átdolgozásába, nagyjából egy Detroit Alsón alkotó feltörekvő rapper ízlésvilágának megfelelő stílusban. Készítettek az autó orrára Chrysler 300C fazonú hűtőrácsot, tettek rá hihetetlen méretű felniket hártyavékony gumiabroncsokkal, jól kiszélesítették a sárvédőívek környékét, sőt, még egy jó nagy kopoltyút is kapott a motortér két oldalára. Majd nekiálltak az összes kiálló perem és krómkeret learanyozásának, természetesen 24 karátos arannyal, hogy teljes legyen a kép.

A haladási képességgel persze nem lesz baj, hisz a Brabus Rocket 888 lóerős ikerturbós V12-ese valószínűleg egy hegyet is hat másodpercen belül gyorsítana százra – az Emperorral 3,7 másodpercig tart a mutatvány. Ám nyilván nem ez az igazi csoda, hanem a testreszabhatósági lehetőségek. Belül 24 féle bőrkárpit közül választhat a majdani tulajdonos, valamint 24 féle egzotikus állatbőrt é s 78 féle fabetétet alkalmazhatnak a belső térben. Külső színből 16 féle van, így nem túl valószínű, hogy a típusból valaha is készül két teljesen egyforma példány.

Már csak azért sem, mert összesen tíz példányt terveznek legyártani, és darabját 1,5 millió dolláros, vagyis úgy 412 millió forintos áron kínálják. Ezzel persze épp csak beindítani tervezik a Scaldarsi karrierjét: a tervek szerint az Mercedes S65 AMG alapjaira készül később az Emperor II, a Bentley Bentayga alapjaira az Emperor III, a Mercedes G65 AMG-ből lesz az Emperor IV, és ha eljutnak odáig, a Bugatti Chiront is átépítik, Emperor V néven. Csak remélni lehet, hogy közben találnak egy munkatársat, aki tudja, mi fán terem a jó ízlés.