Megduplázzák a Ford GT gyártását

2016.08.20. 08:28

Meglehetősen kényelmetlen helyzet alakult ki a Ford szupersportkocsi körül, mivel az ötszáz példányra sokkal több vásárlási igény érkezett.

A gondot az okozta, hogy a Ford nem érkezési sorrendben fogadta be a foglalásokat, hanem ismeretlen szempontok szerint választotta ki azokat, akik kaphatnak a villámgyors sportkocsiból. Így aztán komoly sajtót is kapott az ügy, méghozzá nem igazán pozitív kicsengésűt. Valószínűleg ennek hatására döntöttek úgy, hogy kettő helyett négy évig tartják gyártásban a típust, ami valószínűleg azt is jelenti, hogy ezer autó készül majd az eredetileg tervezett ötszáz helyett.

„Bár nem tudunk annyi GT-t készíteni, hogy mindenkinek jusson, többet gyártunk, hogy biztosan jusson a leglojálisabb vásárlóinknak. A GT-nek exkluzívnak kell maradnia, de tisztában vagyunk vele, hogy milyen fontosak ezek a vevők a márka számára.” - mondta a Ford Performance igazgatója.

A Ford GT-t elsősorban arra tervezték, hogy a versenypályán sikeres legyen – az idei Le Mans-i kategória-győzelemmel ez a cél meg is valósult – de valószínű, hogy az autó műszaki színvonala és a kiszervezett gyártás miatt a Ford az utcai példányokon még úgy is veszít, hogy 400 ezer dollár felett van egy-egy példány ára, miközben alig gyengébb, de nagyobb szérianagyságra tervezett elődjéért 140 ezer dollárt kértek.