Négy autót lezúzni egy próbaúton?

2016.08.21. 13:16

A próbaút nem egy bonyolult műfaj. Miután körbenéztük a kiszemelt autót - jó esetben hozzáértő segítségével -, beülünk, és fordulunk vele egy lehetőségeinknek megfelelő kört, odafigyelve a jármű rezdüléseire. A végén pedig remélhetőleg egy darabban visszük vissza a gépet, hogy aztán megalkudjunk rá, vagy éppen otthagyjuk.

Az élet azonban nem mindig ilyen egyszerű. Ha pedig egy-egy nagyobb értékű autóval történik malőr a próbaút közben, abból rendszerint hír is lesz. Így volt ez most egy Virginia állambeli Mercedes-Benz szalonnál is. Egy nő a cég saját parkolójában zúzott le egy GLE hobbiterepjárót.

A hírek szerint a hölgy hirtelen a gázra lépett a fék helyett, így pedig pillanatok alatt romboló lett a SUV-ból. Négy autónak is nekiütközött, kisebb-nagyobb károkat okozva azokban. Végül a Mercedes az oldalára borulva állt meg. Négyen ültek benne, mindannyian segítség nélkül ki tudtak szállni. Igaz, a kereskedés egyik alkalmazottját megfigyelésre kórházba szállították.

Azt nem tudni pontosan, hogy összességében mekkora kárt okozott a hölgy a balul elsült próbaúttal. Egy biztos: a GLE magyarországi alapára mintegy 21,5 millió forint. Ez a példány pedig jókora amortizáción ment most keresztül.