Szuperautó a Ferrari Enzo tervezőjétől

2016.08.22. 14:21

A Monterey Car Week egyik meglepetése volt ez a kétüléses minimál-sportkocsi, amely Ken Okuyama saját kreációja. A japán tervező, aki korábban a Pininfarinánál szerzett magának nevet, most önálló céget visz, és úgy tűnik, néhány példányt le is tervez gyártatni a Kode57-ből.

A típus műszakilag valószínűleg a Ferrari 599 GTB-n alapul, bár hivatalosan csak annyit mondtak, hogy egy V12-es motor van az orrában 600 lóerő feletti teljesítménnyel. A karosszériája viszont kifejezetten minimalista: tulajdonkép csupán két tessék-lássék körbeburkolt ülésről van szó, alacsony szélvédővel és felfelé-hátrafelé nyíló ajtókkal. Picit olyan, mintha a KTM X-Bow koncepcióját próbálták volna megvalósítani a jóval nagyobb Ferrari hajtásrendszer köré. A tervező a műszaki megvalósítást persze másokra bízta: a futóművet, amely 4,5 centit emelhető vagy ültethető, a Novitec Rosso, a tuningipar egyik legismertebb Ferrari-specialistája tervezte az autóhoz.

Egyelőre nem tudni, hogy hány példány legyártása szerepel a tervekben, de Ken Okuyama cége már elkezdte felvenni a rendeléseket. Érdekes lesz látni, hogy egy Ferrari-jelvény nélküli Ferrari mennyire lesz népszerű a gyűjtők körében, de nem valószínű, hogy egy-két tucatnál több készülne a Kode57-esből.