Lelepleződött az új óriás-Volkswagen

2016.08.23. 17:40

Nem ez az első Volkswagen, amelyet kifejezetten Európán kívülre szánnak: ha minden igaz, az új óriás-SUV Észak-Amerikában és Kínában készül majd, és elsősorban ezen a két nagy piacon lesz kapható.

Ezúttal a kínai változatról láthatunk néhány, viszonylag gyenge minőségű képet, amelyeken azonban mindenféle álcázás nélkül látható a nagydarab Volkswagen. Ami elsőre feltűnik, az a rengeteg krómozott rácsrúdból összeállított hűtőmaszk, amelynek részei a fényszórók is. A karosszéria masszív, szögletes jelenség. Nagy vonalakban emlékeztet a Crossblue tanulmányra, de a részletek látványosan eltérőek. Ugyanakkor láthatóan megmaradtak a masszív sárvédő-szélesítések és a magasan futó, közel vízszintes övvonal.

Amennyire a képeken kivehető, úgy néz ki, a belső tér viszonylag olcsó hatású anyagokból van, ami nem is csoda: a Teramont lényege épp az, hogy nagy mérete ellenére viszonylag alacsony áron kerülhet piacra, és ezt nyilván olcsóbb megoldások alkalmazásával lehet elérni. A képek egyikén látható a V6 felirat, ami valószínűleg ugyanazt a 3,6 literes VR6-os motort jelöli, amit Észak-Amerikában a Volkswagen Passatba építenek, bár az sem kizárt, hogy a kínai példányokba a kínai Passat háromliteres motorja kerül. Nagy differenciát persze ez sem jelent, a nagyobbik motor 280, a kisebbik 250 lovas, azaz mindkettő bőségesen elegendő egy ekkora SUV tempós mozgatására is.

Úgy tudjuk, az amerikai Teramont bemutatóját a novemberi Los Angeles Auto Show-ra időzítette a Volkswagen, bár nem csodálkoznánk rajta, ha Kínában már korábban lelepleznék.