Magyarországon kísért a titokzatos Range Rover

2016.08.24. 17:21

Többen is lefotózták az álcázott autót, amelyről első pillantásra csak annyi biztos, hogy valamiféle Land Rover származék. A jelenlegi Range Rovereknél sportosabb vonalvezetésű, nagyméretű gép hátsó részét még a szokásosnál is erőteljesebben álcázták, ami nem véletlen.

Megpróbáltuk kideríteni, hogy mi is lehet a Magyarországon tesztelt nagy SUV, és úgy tűnik, a Range Rover Sport Coupé néven emlegetett autóról van szó, amelyet L560 kódnéven fejlesztenek. Ez a típus lehet a legsportosabb Range Rover, amely a BMW X6 és a MercedesX6GLE Coupé ellenfelének készül. Ezzel is magyarázható az erősen álcázott hátsó rész, hisz ez az a szekció, ahol az autó igazán markánsan eltér a márka amúgy hasonló fazonú újabb modelljeitől.

Műszaki értelemben nem várható nagy újdonság: szinte biztos, hogy a Jaguar-Land Rover szegecselt alumínium padlólemezére építik ezt az autót is, a motorválaszték pedig a már jól ismert V6-os és V8-as motorokat tartalmazza majd, bár nem lehetetlen, hogy a négyhengeres, turbós Ingenium motorcsalád valamelyik erősebb változatát is beépítik a típusba.

Köszönet a fotókért Andrásnak, Benjáminnak, Ferencnek és Károlynak.