Jön az új Swift Sport

2016.08.25. 06:23

A kémfotókon jól láthatók a jellegzetes ismertetőjegyek: a nagy kipufogók, a tárcsafékek és a könnyű, nagy átmérőjű alufelnik. A Suzuki nem hanyagolja el élményautózásra vágyó vásárlóit.

Az új Swiftről már láttunk néhány kémfotót, és úgy tudjuk, az őszi Párizsi Autószalonon be is mutatják a japánok. A bevált forma most sem változik sokat, elsősorban az orrkiképzést és az autó hátsó részét rajzolták át, műszaki szempontból viszont komoly előrelépésnek ígérkezik a Balenóban már bemutatott háromhengeres, ezres turbómotor. A Sport változatot azonban csak 2017-re várhatjuk. Ebben a motor is komolyabb lesz, valószínűleg a Vitarában már kapható 1,4 literes turbós négyhengerest kapja meg a típus.

Ez a maga 140 lóerejével ugyan nem sokkal erősebb, mint a korábban használt 136 lovas 1,6 literes, 16 szelepes szívómotor, viszont jóval nyomatékosabb, ami önmagában is jobb dinamikát ígér. Ráadásul sokkal erősebb is lehet, 160-180 lóerő biztosan kihozható belőle csak a turbónyomás emelésével. Ha a gyáriak nem szánják rá magukat egy erősebb változat elkészítésére, a tuningipar biztosan ráugrik majd a kézenfekvő lehetőségre.

Abból a tényből kiindulva, hogy a Suzuki már most a nyilvános teszteknél tart, többen is feltételezik, hogy a Swift Sport akár már jövő tavasszal, Genfben bemutatkozhat, ami azt jelentené, hogy még 2017 folyamán megjelenhet a kereskedésekben.