Hajdú-bihari traktortolvajé a hét üldözése

2016.08.28. 13:48

Előbb a meglopott gazda, majd a rendőrök is üldözték, menekülés közben még a mozgó traktorból is kiugrott, de így is a Debreceni Rendőrkapitányságon végezte H. Péter, megbízott traktortolvaj. Tegnap este Nyíradony járásban írt nagy sztorit az élet. 

Eseménydús traktorlopás történt szombat este a hajdú-bihari Hajdúsámsonon a Police.hu beszámolója szerint. Helyi rendőrök a település külterületén lévő tanyáról kaptak bejelentést a lopásról, amiben a sértett azt is elmondta, kisteherautójával követi lopott traktorja nyomait, amelyek a szomszédos Nyírmártonfalva irányába vezetnek. Mindezt úgy húsz perccel azután, hogy a tolvaj elhajtott a tanyáról. A követés nem volt eredménytelen, a sértett leadta a kiérkező rendőröknek a hírt, miszerint Debrecen-Haláp mellett halad traktorja egy földúton. A körzeti megbízottak ez alapján Újléta külterületén, egy erdős területen vették észre az eltulajdonított traktort, amely velük szemben érkezett a szűk földúton. Arra készültek, hogy útját állják, ám hiába szirénáztak, H.Péter nem állt meg, nekiütközött a rendőrautónak, bekanyarodott az erdős területre, majd leugrott a járműről és elmenekült. Az elszabadult traktort egy fa állította meg, a menekülő tolvajt pedig az utána szaladt rendőrök. 

A 31 éves H. Péter monostorpályi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A beszerzett információkat követően a rendőrök azonosították azt a férfit, aki rávette H. Pétert arra, hogy lopja el a traktort, amelyet egy elhagyatott tanyán kellett volna elrejtenie. Sz. Sándor a mezőgazdasági járművet később értékesíteni akarta, az abból származó haszonból pedig H. Péter is részesült volna. Az 52 éves hajdúsámsoni lakost a rendőrök elfogták és előállították. A megalapozott gyanú szerint H. Péternek a bűncselekmény elkövetésében segítséget akart nyújtani Sz. Tibor, aki a traktor elrejtését követően a 31 éves gyanúsítottat hazavitte volna a tanyáról, ezért cserébe egy részt ígért neki a bűncselekményből származó haszonból.

Mindhárom gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Debreceni Rendőrkapitányság ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. A tulajdonosához visszakerült traktor a képek alapján jól van a kaland után.