Hulladékfémből szupersportkocsi

2016.08.28. 08:23

Az alábbi képeken szereplő autók első ránézésre talán csak fóliázott gépeknek tűnnek. A valóság azonban teljesen más: ötven művész ezernyi kisebb-nagyobb fémdarabból, elhasznált alkatrészből és egyéb hulladékokból rakta össze az életnagyságú másolatokat.

A lengyel főváros, Varsó egyik roncstelepére a világ minden részéről érkeztek alkotók. Azt nem tudni, hogy egy-egy szobor kialakításán mennyit dolgoztak, az viszont biztos, hogy végül elkészítettek egy Fiat 500-ast, egy Mercedes-Benz 300 SLR-t, egy Maserati Granturismo RC-t, egy Bugatti Veyront és egy Pagani Zonda R-t - sőt motorkerékpárt is találunk a sorban.

Amellett, hogy a karosszéria minden ívét és vonalát igyekeztek a lehető legpontosabban lemásolni, még a motorokat és a belső teret is kialakították. Az ajtók és a gépháztetők is nyithatók, noha beindítani természetesen nem lehet a szobrokat.

A műveket jelenleg egy lengyelországi kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők, de ősszel a Dubaji Autószalonon is ott lesznek. Ott minden bizonnyal lesz rájuk vevő is.

Forrás: carscoops