Ötödikként zárt a zárófutamon Kiss Norbert

2016.08.28. 19:39

Ötödikként zárt A kizárások után harmadikként zárt a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának negyedik futamán Kiss Norbert vasárnap a Hungaroringen. Ezzel a hétvége mind a négy futamán dobogóra állt a magyar mercedeses.

A 31 éves szombathelyi pilóta - a hétvégén előbb két második és egy harmadik helyet szerezve - a hetedik helyről vágott neki a záróviadalnak. A rajtnál egy helyet visszaesett, de a második körre megelőzte Sascha Lenzet, a német pilóta azonban nem hagyta magát, s össze is ért a két kamion. Az ötödik körben Kiss egy koccanásnak köszönhetően a hatodik pozícióba lépett előre, ezután pedig nagy csatát vívott a francia Anthony Janiec-kel, majd a cseh Jiri Formannal az ötödik helyért, végül az utolsó körben utóbbit maga mögé utasítva szerezte meg a pozíciót.

A futamot a német Gerd Körber nyerte Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője előtt. Kiss a mogyoródi hétvégén 44 pontot gyűjtött, így 142 pontjával feljött a harmadik helyre az Eb-pontversenyben, amelyet a német Jochen Hahn 246 ponttal vezet. Körbert és Smith-t utólag sebességtúllépésért megbüntették, így mögöttük mindenki előrejött két helyet. Ezzel Kiss Norbi harmadik lett. 

A szervezők tájékoztatása szerint szombaton 11 ezer, míg vasárnap 21 ezer, összesen pedig 32 ezer néző látogatott ki a hétvégén a Hungaroringre.

Végeredmény, 4. futam (11 kör, 48,191 km):

------------------------------------------

1. Gerhard Körber (német, Iveco)

2. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 0.537 másodperc hátrány

1. Adam Lacko (cseh, Freightliner)  

...3. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes)