Újabb dobogó: pole-ból lett második Kiss Norbi

2016.08.28. 15:37

Hiába indult a pole-ból, végül második lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának harmadik futamán Kiss Norbert a Hungaroringen.

A 31 éves szombathelyi pilóta szombaton egy második és egy harmadik helyet szerzett, a harmadik versenynek pedig az élről vághatott neki. Kiss Norbert kissé beragadt a rajtnál, a pontverseny éllovasa, a német Jochen Hahn megelőzte, a magyar pilótának pedig a második hely megtartásáért is küzdenie kellett. A folytatásban közelebb volt a vezető némethez, mint üldözői őhozzá, ám veszélyes támadást nem tudott megkezdeni, így másodikként futott be, Hahn pedig második győzelmét aratta a hétvégén.

"A rajt pillanatát én kaptam el jobban, de aztán Jochen a célegyenes végére el tudott menni mellettem. Jól mentem, nem voltak problémáim a gumikkal sem, s bár a hátsó, kanyargós részen tudtam rá tapadni, a kigyorsításoknál ellépett előlem" - értékelt Kiss a futam után. Hozzátette, a kamion és a motor fejlesztésében egyformán sok lehetőség van még, így bízik benne, hogy a hátralevő négy versenyhétvégén a győzelmet is meg tudja szerezni.

A hétvége negyedik, utolsó futama 17 órakor kezdődik a Hungaroringen, az úgynevezett fordított rajtrács szabályának megfelelően Kiss Norbert azon a versenyen a hetedik helyről vág majd neki. A teljes harmadik futam megnézhető ezen a linken

Végeredmény, 3. futam (11 kör, 48,191 km):

------------------------------------------

1. Jochen Hahn (német, MAN)

2. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 0.666 másodperc hátrány

3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 2.733 mp h.