Hétszázmillió a japán Ferrari

2016.08.29. 15:29

Nem gondoltuk, hogy a Kode57 nevű nyitott sportkocsi olcsó lesz, de erre azért nem számítottunk. Az egyedi formatervű 599-es Ferrari az Enzo tervezőjétől 2,5 millió dollárba kerül, ha nincs a vásárlónak semmilyen külön kívánsága.

A vételár részben persze annak köszönhető, hogy az alaposan áttervezett dizájn-Ferrariból összesen öt példány készül, részben pedig annak, hogy Ken Okuyama monogrammja díszíti ágaskodó fekete paripa helyett. Az is kiderült, hogy kétféle változatot lehet rendelni: az alapkivitelbe az 599-es gyári hajtáslánca kerül, ami 620 lóerős, de lesz egy tuningolt, 702 lóerős kivitel is. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy a Kode57 1450 kilogrammot nyom, bő 300-zal kevesebbet az alapjául szolgáló Ferrarinál, akkor sejthető, hogy már az alapmotorral is igazán jól mehet az autó.

Az más kérdés, hogy a korlátozott példányszám és a csillagászati ár miatt nem valószínű, hogy gyakran fogják próbálgatni az autó képességeit. Igaz, másra nem is nagyon alkalmas, hisz nem csak csomagtere nincs, de teteje sem, és szélvédője is alig. Talán az egyetlen érv a használata mellett, hogy a hátra- és felfele nyíló ajtónál látványosabbat nehéz elképzelni.