Utcai AMG sportkocsi készül F1-es motorral?

2016.08.31. 16:28

Nem csak a versenypályán lesz egymás konkurense a Mercedes és a Red Bull, de a két cég utcai sportkocsijait is nagyjából egy időben mutathatják be. A legfrissebb hírek szerint a Mercedes motorja a Formula 1-ben használt hibrid, turbós V6-oson alapul majd.

Eddig nemigen találkoztunk ilyesmivel: az F1-ben használt 1,6 literes, V6-os, hibrid turbómotorok nemigen alkalmasak utcai használatra. Ám az AMG-nél állítólag már dolgoznak azon a változaton, nagyobb hengerűrtartalommal és átalakított elektromos segédhajtással, amely nem csak autóversenyzésre lesz alkalmas. Becslések szerint a nagyobb blokkal a rendszer akár 900 lóerő feletti teljesítmény leadására is alkalmassá tehető. A tervezők célja állítólag az 1:1-es teljesítmény-tömeg arány megközelítése, vagy akár elérése lesz, azaz az autó tömegét is egy tonna alatt szeretnék tartani.

A középmotoros autó gyártását állítólag 2018-ban szeretnék elkezdeni, bemutatni viszont egy évvel korábban tervezik, hogy ezzel ünnepelhessék az AMG megalapításának ötvenedik évfordulóját. Nyilván nem véletlen, hogy épp ötven példányos sorozatról hallani, az autó ára pedig várhatóan hét számjegyű lesz, persze Euróban.