Kiszivárogtak a Škoda Kodiaq fotói

2016.09.01. 15:26

Nagy meglepetés már senkit nem érhet: a Kodiaq lényegében a Seat Ateca hosszabb változata, eltérő orr- és farkialakítással, illetve átszabott hátsó oldalablakokkal. Viszont a profi gyári fotósok elérték, hogy hatalmasnak tűnjön.

A Škoda ma este, Berlinben tartja a Kodiaq ősbemutatóját, amelyet élőben közvetítenek az interneten. Aki kíváncsi rá, itt este 7-től élőben is követheti az eseményeket, bár a cseh Škoda fórum jóvoltából már most megnézhetjük, hogy fest a cseh gyártó újdonsága. Aki az elmúlt hónapokban követte az eseményeket, azt nagy meglepetés nem érheti: az orr-kialakítás és az oldalablakok csak apró részletekben térnek el a Vision S tanulmányon látott megoldásoktól, de fő vonalaiban ugyanolyan a szériamodell. A tetővonal és az autó oldala is ismerős lehet, hisz jól látható, hogy a fém burkolóelemek nagy része azonos a Seat Atecáéval, amellyel egy gyártósoron készül majd a Kodiaq. Olyannyira, hogy várható egy rövidebb Kodiaq és egy hosszabb Ateca megjelenése is.

A nagy különbség a két autó között ugyanis a hosszuk: a Kodiaq 4,7 méter körül lesz, ami lehetővé teszi hétszemélyes kivitel kialakítását is. A harmadik üléssor állítólag feláras extra lesz. Egy másik markáns eltérés a két modell közt a műszerfal kialakítása: a Skodában ez az elem teljesen új kialakítású, egész más karakterű, mint a Seatban, bár néhány szabvány VW csoportos részlet azért itt is felbukkan, amilyen a három kör alakú klímakapcsoló a középkonzolon.

Nagy meglepetés műszaki szempontból sem valószínű, a padlólemez az ebben a méretben már jól ismert MQB rendszer, pontosabban annak kompakt változata, a motorválaszték pedig valószínűleg a szabvány elemekből – az 1 és 1,4 literes turbós benzinesekből, illetve az 1,6 és 2 literes turbódízelekből áll majd. Ennél biztosabbat csak a bemutató után tudunk majd.