400+ lóerős lesz a Hennessey-féle Focus RS

2016.09.02. 12:43

Épp csak kijött a Mountune, máris ráfejel a Hennessey, és elsőként épít 400 lóerőnél erősebb változatot az új Focus RS-ből. Már szeptemberben jöhet a HPE400 nevű csomag.

A Ford házi tuningműhelye, a Mountune egy hónapja mutatta be 375 lóerősre húzott RS-ét. A 900 angol fontért (330 ezer forint) kínált csomag csak a sportlégszűrőt és a motorvezérlést bolygatta, a Hennessey ennél nagyobb lendülettel állt neki a munkának. A HPE400 egy tisztes tuningcsomagnak tekinthető, amelynek az új vezérlésen és a légszűrőn túl része egy teljesen új, rozsdamentes acélból készülő kipufogórendszer is. Végeredményben akár 75 plusz lóerőt is találhatnak az alapból 350 lóerős, 2,3 literes EcoBoostban, azaz a 400 lóerős határ szinte biztosan meglesz nekik.

John Hennessey azt ígéri, harminc napon belül elkészül a csomag. A hozzávalókat 3000 dollárért (850 ezer forint) adják majd, de további kétezerért be is építik, ha az ügyfél kéri.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.