Soha nem ment ilyen jól a Scaniának

2016.09.02. 17:05

Piaci részesedése nem nőtt, mégis jelentősen, rekord mértékűre nőtt a Scania értékesítési bevétele az év első felében. Az 50,1 milliárd svéd koronás (1600 milliárd forint) bevétel hét százalékkal jobb a tavalyi első félévhez képest. 

Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója azt mondta, a nagyobb volumenű európai járműértékesítés és a szolgáltatások növekvő árbevétele kedvező hatással voltak a féléves eredményre, míg a valutaárfolyamok alakulása, továbbá a Latin-Amerikába irányuló szállítások csökkenése negatívan befolyásolta azt. A Scania piaci részesedése Európában 2016 első felében 17,1 százalékot ért el a 2015-ös 17,2 százalékhoz képest. Itt a járművek lecserélése iránti igény és a gazdasági helyzet továbbra is kedvezően hat a tehergépkocsik keresletére. Latin-Amerikában azonban folytatódott a gyenge gazdasági teljesítmény, elsősorban Brazíliában, míg az eurázsiai térséget tekintve úgy tűnik, hogy Oroszország már elérte a mélypontot. Mindazonáltal Brazíliában és Oroszországban továbbra is bizonytalanok a kilátások.

Az autóbuszok szegmensében kedvező a keresleti trend, főként a jelentős mexikói és iráni megrendeléseknek köszönhetően. A motorokat illetően minden régióban csökken a kereslet - közölte a cég.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.