Több mint kétmillió autóját hívja vissza a Mazda

2016.09.02. 11:24

Éves termelését is meghaladó mennyiségben, több mint kétmillió autót hív vissza a Mazda világszerte. A csomagtérajtóknál és a dízelmotorok vezérlőegységeinél lehetnek problémák az érintett autóknál.

A japán közlekedési minisztérium csütörtökön közölte a hírt, miszerint közel ötszázezer Japánban, valamint további 1,8 millió külföldön eladott autóját hívja vissza a Mazda szervizeibe. A visszahívás javát a 2007 decembere és 2015 decembere között gyártott 3-asok, CX-3-asok és CX-5-ösök adják. Ezeknél a csomagtérajtó hidraulikus karjának festésével lehet problémája a tulajdonosnak: a kar idővel rozsdásodhat és idővel nem lesz képes megtartani az ajtót.

A most bejelentett visszahívás közül lényegesen kevesebbeket, ráadásul kizárólag a hazai piacon értékesített autók ügyfeleit érinti a dízelmotor vezérlőegységének problémája. A 2014 és 2016 között Japánban értékesített dízel-Mazdáknál előfordulhat, hogy a hibából kifolyólag leáll a motor. Ezt megelőzendő több mint százezer autót hív vissza a szigetországban a cég.