Seregnyi villanyautóval menne a Daimler a Tesla után

2016.09.04. 13:49

Legalább hat, de még az is lehet, hogy kilenc villanyautóval menne az Audi és a Tesla után a Daimler – írja egy, a vállalaton belül jól mozgó forrásra hivatkozva a Reauters hírügynökség.

A belső forrás szerint a Daimler 2018 és 2024 között jönne ki legalább hat villanyautó-modellel. A terv része, hogy a Mercedes gyártója már októberben, a Párizsi Autószalonon bemutatja egy új villanyautóját, lassacskán beindítva a projektet. A Reutersnek nyilatkozó forrás szerint a Mercedes ráadásul egy üzemanyagcellás SUV-t is készít majd. Ez feltöltött akkumulátorokkal 50 kilométerre lesz képes, majd a rendszer átkapcsol a hidrogénből elektromos energiát fejlesztő üzemanyagcellákra. Legalábbis az előzetes információk szerint, de Párizs után várhatóan okosabbak leszünk. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.