Megvillantották az új Land Rover Discovery-t

2016.09.06. 11:50

Egyelőre csak szemből mutatták meg a Discovery következő generációját, és ebből a nézetből nem mond sokat, bár látszik néhány markáns különbség a kisebb testvérmodellhez, a Discovery Sporthoz képest.

Azt persze már megszokhattuk, hogy a Land Rover tervezői szinte soha nem távolodnak el túl messze az alaptémától, így az első generációs Range Rover öröksége, a jellegzetes, vaskos motorháztető itt is megjelenik, akár a márka összes többi modelljén, és a hűtőmaszk is a megszokott – amin biztosan változtattak, az az első fényszórók formája, illetve új még a kartervédő felett előbukkanó vaskos fém, amely érzésünk szerint nem csak dísz, de komolyan terhelhető is lesz.

A többi részlettel kapcsolatban legfeljebb az alapján kezdhetnénk találgatásokba, hogy mit láttunk a márka korábbi újdonságaiban – így valószínű, hogy itt is a megszokott alumínium padlólemezzel, valamint a megszokott kétliteres négyhengeres és háromliteres hathengeres motorokkal találkozhatunk majd. És bár a Discovery ígérkezik a legkomolyabb terepjárónak a kínálatban, a kép alapján az az érzésünk, hogy ez is inkább lesz utcai autó, mint kemény off-road gép.

A hivatalos premiert szeptember 28-án, a Párizsi Autószalon előestéjén tartják, így legkésőbb akkor minden lényeges részletre fény derül.