Négymilliós visszahívás, haláleset a GM-nél

2016.09.12. 06:39

Világszerte összesen 4,3 millió autóját kénytelen visszahívni a General Motors. Az amerikai autógyártó több típusánál is szoftverprobléma fordul elő a légzsákoknál. A hiba eredményeként azok nem feltétlenül nyílnak ki, amikor szükséges lenne. Ráadásul a biztonsági övekkel is gondok lehetnek. A meghibásodásnak már áldozatai is vannak: egy ember meghalt, hárman pedig megsérültek.

A visszahívás a 2014-es és 2017-es modellév közötti autókat érinti. A Buick emblémájával ellátott típusok közül a LaCrosse és az Encore, a Chevrolet-k közül az SS, a Spark EV, a Corvette, a Trax, a Caprice rendőrautók, a Silverado 1500 és HD, a Tahoe, valamint a Suburban hibásodhat meg. A Cadillac Escalade-del és Escalade SV-vel is gond lehet. A GMC-k közül pedig a Yukon a Yukon XL, a Sierra 1500 és HD tartozik ebbe a körbe.

Az érintett tulajdonosokat folyamatosan értesítik. A General Motors egyelőre nem hozott nyilvánosságra információkat arról, mennyibe kerülhet a vállalatnak a visszahívás. A cégnek két évvel ezelőtt is volt már hasonló ügye. Akkor gyújtáskapcsoló-probléma okozott számos halálesetet és sérülést.