Újabb dobásra készül a Volvo

2016.09.12. 17:30

A legjobb estélyi ruhákat megszégyenítő módon sokat sejttető az a nagy vászondarab, amely eltakarja a fotón a Volvo új terep-kombiját. Az új névadási logikának megfelelően ez már nem az XC sorozat tagja, azt már csak a valódi szabadidő-autók kapják meg, de a lényeg így is egyértelmű: ez itt az XC70 szellemi utódja.

A leplen át is sejlenek a masszív műanyag sárvédőszélesítések, és az is sejthető, hogy a V90-es futóművén legalább arasznyit emeltek, így állítva elő a legújabb Cross Country modellváltozatot. A Volvo annak idején egyike volt a kategória úttörőinek az Audi A6 Allroaddal és a Subaru Legacy Outback-kel. Ezeket az emelt, körbeműanyagozott kombikat eredetileg azok a gyártók kezdték kínálni, amelyek nem tartottak a kínálatukban terepjárót, de mégis részesedni próbáltak az először csak Észak-Amerikában elharapódzó SUV-divatból. Ám időközben saját rajongótábora lett a kategóriának, olyannyira, hogy ilyen emelt kombit szinte mindenki tart már a kínálatában, az Auditól és a BMW-től az Opelen át a Mercedesig.

Úgy tűnik, a Volvo a nevet átírta ugyan, de a receptet nem bántják, elvégre az évtizedek óta jól működik – mindössze adaptálni kellett a svéd gyártó legújabb kombijára.