2016.09.15. 16:58

Ahogy közeleg a Párizsi autószalon, egyre több gyártó csepegtet információkat arról, hogy mivel is készülnek. Most a Dacia adott ki képeket arról, hogy mire lehet számítani a Sandero, a Sandero Stepway, a Logan és a Logan MCV-nél.

A gyár egyelőre csak a külsőt érintő változásokról nyilatkozik, ezek közül a legfontosabb az, hogy a hűtőrácsot és a fényszórókat is egyformára rajzolják, valamint a kor divatjának megfelelően a lámpatestbe építik a ledes nappali menetfényeket. Ezek egymás mellé elhelyezett derékszögeket formáznak, ami egy jellegzetes fényszórómintát ad ki, a hátsó lámpákat is erre rímelve alakítják át. Látványosan változik a hűtőrács is, amelyre az eddig párhuzamos lamellák helyett trapéz alakú nyílások kerültek, valamint a ködlámpa fészkét is ezüst-színű betéttel dobták fel. Összességében valamivel jellegzetesebb és kicsit talán agresszívabb lett az új Dacia-orr.

A technika nem sokat változik, egy dolgot leszámítva. Ezekben a Daciákban már feltűnik a Renault vadonatúj fejlesztésű, egyliteres, 75 lóerős, háromhengeres motorja.  Ezen felül a jelenleg használt motorokra lehet számítani. A részletek  szeptember 29-én délelőtt, Párizsban derülnek ki.  A Dacia eladásai egyébként nem állnak rosszul Európában,az utóbbi években folyamatosan nőnek, továbbra is a Duster a legnépszerűbb – a kisebb modellek megújítása erre tehet rá még egy lapáttal.