A legolcsóbb Panamera motorját kapja meg az Audi R8

2016.09.16. 08:56

Új belépőmodellel bővül az Audi R8-asok palettája. Méghozzá a Porsche Panamera legolcsóbb változatának motorját kapja meg a sportautó: a 2,9 literes, kétturbós V6-ost. A teljesítmény miatt szégyenkezni persze ezzel sem kell majd.

Az R8 jelenleg kizárólag 5,2 literes V10-essel érhető el. Igaz, abból készült 540 és 610 lóerős változat is. Ezek alá pozícionálják majd a hathengerest, amely a Panamera 4S-ben 440 lóereje mellett 550 newtonméteres csúcsnyomatékot tud. Míg előbbit 5600-tól 6600-ig adja le, addig utóbbi 1750-től egészen 5500-ig áll rendelkezésre. A hírek arról szólnak, hogy az Audiban 500 lóerő körülire pöckölik fel.

Ráadásul nem is kizárólag az R8-ban számol ezzel a motorral a gyártó. A jövőben RS4-esbe, RS5-ösbe és RS Q5-be is kerülhet majd a 2,9-es V6-os – több különböző teljesítményszinttel. Érdekesség, hogy az S4-et egy köbcentiben alig eltérő, háromliteres, ugyanakkor csak egyturbós motorral szerelik. Mégsem azt használják majd fel az említett sportos modellekhez.

Ami az árazást illeti, egyelőre nem hoztak nyilvánosságra semmilyen konkrétumot a németek. Az R8 Coupé jelenleg a gyengébbik kivitelben közel 56 millió forintba kerül Magyarországon, a V6-os változatot ennél várhatóan valamivel olcsóbban kaphatjuk meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.