Elérte a 88 mérföld per órát – megbüntették

2016.09.16. 13:33

Ahogyan azt a Vissza a jövőbe filmekből jól tudjuk, a Doki DeLoreanjével a 88 mérföld per órát kell elérni az időutazáshoz. Az 55 éves brit Nigel Millsnek ez sikerült is – mármint nem az idősíkok közötti ugrás, hanem egy rendesebb gyorshajtás. Ezért aztán meg is büntették.

Mills egyetlen mérfölddel még túl is tolta, így a traffipaxos fotón igazából 89 mph-val látható. Azt mondja, egyáltalán nem arról van szó, hogy filmes mintára időutazni szeretett volna. Egyszerűen csak úgy érezte, hogy a vasárnap délelőtt alkalmas arra, hogy a szinte teljesen üres úton meghajtsa egy kicsit szeretett hobbiautóját.

A férfi évente mindössze néhány alkalommal veszi elő a DeLoreant, amelyet 22 ezer fontért, tehát mintegy nyolcmillió forintért vásárolt. A megengedett sebesség az érintett szakaszon 70 mérföld volt óránként (112 km/h), ehelyett száguldott ő 88 mérföld per órával, azaz 141 km/h-val.

A gyorshajtás miatt be is idézték Millst. Az adott időpontban azonban az őt sebességtúllépésen érő rendőrök nem jelentek meg, így elnapolták az ügyet.