2016.09.17. 06:32

Megjelentek az első teaser-fotók a Volkswagen elektromos újdonságáról. Az egyelőre ismeretlen nevű modellt tanulmányként viszik el a hónap végi Párizsi Autószalonra. A teljesen elektromos gép egy olyan irányvonalat képviselhet, amellyel hosszabb távon a dízelbotrányt is feledtetnék.

 

A német óriásvállalat célja, hogy 2025-ig összesen harminc elektromos autót dobjanak piacra. Ebben lehet szerepe a MEB-nek, azaz a konszern egységes villanyautó-platformjának. Ez az MQB-hez hasonlóan egy olyan építőkészletet jelent, amelyből viszonylag gyorsan és költséghatékonyan alakíthatnak ki többféle autótípust.

A most leleplezésre váró koncepcióból a hírek szerint 2020-ra faraghatnak sorozatgyártású modellt. Egy évvel azután, hogy beindul a szintén MEB-es Budd-e gyártása. Mindkét gépnél 400-600 kilométer közötti hatótáv lehetne az alap. Ahhoz ugyanis, hogy a villanyautók tényleges alternatívát jelentsenek, a Volkswagen pedig ebben a szegmensben is a legnagyobbak közt szerepeljen, az eGolfhoz képest jelentős előrelépésre van szükség e tekintetben.

A gyáriak szerint az újdonság legalább annyira forradalmi lesz majd, mint a maga idejében a Bogár volt. Ebben is meglehet az a potenciál, hogy történelmi mérföldkővé váljon. Kérdés, hogy a sorozatgyártásra mi marad majd a nagy tervekből.