Kipofozta mackóját a Fiat

2016.09.17. 09:36

A következő modellévre felfrissíti a Pandát a Fiat. A népszerű városi kisautó külsején nagy változtatásokat nem végeztek: valójában egy új könnyűfém felnin és egy átdolgozott dísztárcsa-dizájnon kívül csupán a fényezések kínálata bővült. Az Amore Red piros és a Colosseo Grey szürke került be a rendelhető színek közé.

A beltérben szintén apróbb módosításokat eszközöltek. A műszeregység grafikáját gondolták újra, így korszerűbb és könnyebben olvasható lett. Az ülések szövetét is lecserélték, méghozzá egészen modern, az autó fényezésével is harmonizáló színekkel dobták fel azokat. Méreteiben természetesen sem kívül, sem belül nem változott a ráncfelvarrott Panda.

Az olaszok leginkább az okostelefonos csatlakoztathatóságra és az infotainment rendszerre mentek rá. A márka más modelljeiben is használt Uconnect felismeri a mobilunkat, csatlakozhatunk bluetooth-szal, a kesztyűtartóban elrejtett USB-vel, és van például hangfelismerés is.

A motorpaletta nem változik jövőre sem: alapnak marad az 1,2-es benzines 70 lóerővel. Ebből készül benzin-gázos is. A 0,9 literes Twinair turbós kéthengerest kérhetjük benzinnel, három teljesítményszinttel (65, 85, 90 lóerővel), vagy éppen CNG-s változatban 80 lóval. Az 1,3-as dízel 95 lóerőt tud.