Dupla áron ment el a legutolsó Lancer Evo

2016.09.18. 18:25

Akkor ennyi volt, már az utolsó utáni Mitsubishi Lancer Evo is elkelt. Húszmilliót adtak a tizedik generáció búcsúszériájának utolsó darabjáért. 

A Mitsubishi tavaly jelentette be, hogy egy 1600 darabos, beszédes nevű Final Edition sorozattal zárja le a Lancer Evo gyártását. A Lancert 24 éven és tíz generáción keresztül kísérő sportváltozat külön kiadásának első példányait már decemberben eladták, listaára öt dollár híján 38 ezer dollár volt (10,2 millió forint). A némi felárért megtuningolt GSR-hez Brembo fékrendszer, Bilstein gátlók és Eibach rugók jártak, valamint egy Enkei felniszett. Az érdemi különbségek mellett a Final fekete tetőt, egyedi motorháztetőt és piros varrással készült fekete Alcantara kárpitozást kapott. Emellett persze teleszórták még egy zsák számozott plakettel, ahogy ilyenkor lenni szokott.

A Final Edition első példánya anno szintén extra áron ment el, 46 200 dollárt ajánlottak érte egy jótékonysági aukción. Így lett most az 1600-as sorszámmal készült Lancer Finel Editionnal is. Az eBay Motors-on lefutott árverésen 76 400 dollárt (20,5 millió forint) ajánlottak érte, amelyen a Feeding America Riverside | San Bernardino és a Second Harvest Food Bank of Orange County nevű jótékonysági szervezetek osztoznak majd.

Egyébiránt a Mitsubishi már több utalást tett rá, hogy nem nyugdíjazza véglegesen az Evo nevet, de ha vissza is tér, már valami mást képvisel majd. A ralis módon sportos iránynak biztosan vége, de valami sportos SUV-n még lehet hogy feltűnik majd az a három betű, ami feltette a Mitsubishit a sportautó-gyártás térképére.