Így már tényleg bárki autózhat?

2016.09.18. 06:49

A Tyrannosaurus Rex felépítése sokakat megihletett már. Elsősorban a rövid mellső lábakból készülnek kreatív tréfák, illusztrálva, hogy a rettegett dinoszaurusz mi mindent nem tud megtenni azok miatt. Ezen a linken is van egy csokorra való belőlük, de például a Family Guy-ban is felbukkant már a téma. Most az Audi épített fel egy humoros, ugyanakkor kicsit érzelmes videót a T-Rex karjaira.

A másfél perces történet az autonóm autózás tartogatta lehetőségekre igyekszik felhívni a figyelmet. Nyilván a dínóval kicsit viccesre vették a figurát, de kicsit továbbgondolva az azért világos lehet, hogy a teljesen önálló közlekedésre képes járművek olyanok előtt is megnyithatják az autózás világát, akik különféle, akár egészségügyi eredetű okok miatt nem tudnak vezetni.

Az Audi mérnökei egyébként javában dolgoznak az önvezető funkciókon. Ezek egy része már a következő A8-asban is ott lesz – igaz, ez még teljesen önálló közlekedésre nem lesz alkalmas. Az ígéretek szerint akár sűrű forgalomban is tud majd manőverezni 60 km/h-ig, és le is parkol magától. A teljes autonómiára azonban még várni kell.