A világ leggyorsabb VW Bogara

2016.09.21. 15:59

A Bonneville sós síkságon állították be a VW Beetle sebességi világrekordját – természetesen egy alaposan átdolgozott, de az utcai Beetle Turbo R-line-on alapuló géppel.

A kaliforniai THR Manufacturing építette a rekorder-autót egy 2014-es évjáratú utcai Beetle Turbo alapjaira, amely gyári állapotában 210 lóerős. Ennyi persze nem lett volna elegendő a rekordhoz. A kétliteres négyhengeres motorból nagyobb turbófeltöltővel, új dugattyúkkal és a turbónyomás drasztikus növelésével 550 lóerőt hoztak ki. Emellett alaposan leültették az autót, kapott teli felniket és hosszabb végáttételt, és persze fékezőernyőt, de a karosszéria és az autó alapvető felépítése a szabályoknak megfelelően szinte érintetlen maradt.

Így végül 208 mérföld/órás, azaz 334 km/h-s sebességet sikerült elérni az autóval a World of Speed nevű rendezvényen, így ez a sárga autó most hivatalosan is a világ leggyorsabb Beetle-jének számít.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.