Nem lesz az Apple-é a McLaren

2016.09.22. 11:50

„Semmiféle tárgyalást nem folytat befektetési témában a McLaren és az Apple” - nyilatkozta a McLaren szóvivője, amivel rövidre is zárták a Financial Times által elindított spekulációs lavinát. Ez persze nem jelenti, hogy a két cég nem tárgyalt vagy tárgyal egymással más kérdésekről, de mivel az Apple a legnagyobb mobiltelefon-gyártók egyike, ebben önmagában nem is volna semmi különös.

1

Rengeteg találgatás látott napvilágot az Apple szupertitkos autófejlesztési programjával kapcsolatban, mivel a múlt héten a projekt több kulcsfigurája is eljött a cégtől. A McLaren felvásárlásának hírével szinte egy időben felröppent egy olyan, valamivel hihetőbb pletyka is, amely szerint a Magna-Steyr lehet az Apple stratégiai partnere, bár ennek sincs több alapja, mint a McLaren felvásárlásáról szóló híresztelésnek.

Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e egyáltalán az Apple és a McLaren, így választolt a sportkocsigyártó szóvivője: „Számos más céggel folytatunk tárgyalásokat, természetesen bizalmas keretek közt, és ennek így is kell maradnia.” Azaz a cáfolaton kívül mást aligha árulnak el, de az biztosra vehető, hogy ha fel is merült a McLaren felvásárlásának lehetősége az Apple részéről, a kérdés már nincsen napirenden.

Az Apple számára nem is lett volna sok értelme egy ilyen kis méretű cég megvásárlásának, hisz a McLarennél legfeljebb évi néhány ezer autó előállítására lenne lehetőség, viszonylag drága technológiával, a kaliforniai informatikai óriás viszont a korábbi hírek szerint viszonylag nagy sorozatban gyártható autók előállítását tervezi.