RN30 – a Golf GTI új kihívója?

2016.09.22. 17:24

Teljes nevén a Hyundai N Concept RN30 a koreaiak új házi tuningrészlegének a munkája, amely a jövőben hasonló szerepet tölt majd be a cégnél, mint az M részleg a BMW-nél vagy az AMG a Mercedesnél. Ám a konkurencia erős, így először felkészítik a piacot az i30 alapú sportos modell fogadására.

rn30pv

Már az előzetesen is jól felismerhető a vadiúj i30-cal fennálló rokonság – a tetővonal és az ablakok kétségtelenül azonosak – de az RN30 tanulmány hatalmas kerekeket, masszív sárvédő-szélesítéseket, és sokkal, de sokkal agresszívabb orr-részt kapott. A pontos műszaki részletek egyelőre nem ismertek, de tudjuk, hogy a Hyundainak van olyan kétliteres, legalább 264 lóerős turbómotorja, a G4KH, amely jól passzol egy ilyen autóba.

A koreaiak számára persze az új i30 bevezetése most a legfontosabb, nyilván ezért láthatjuk az RN30-ast első körben tanulmányautóként, de valószínű, hogy egy-két éven belül a szériváltozat is elkészül. A Hyundai célja nyilvánvalóan az, hogy erős konkurenciát állítson a Ford Focus ST-nek, a VW Golf GTI-nek, a Renault Mégane RS-nek és a többi sportos, fronthajtású kompaktnak, és ezzel egy olyan kategóriába lépjen be, ahol számos legenda született már.