Egy hét alatt fogyott el a retro-Caterham

2016.09.23. 06:07

Alig két hete, hogy bemutatták a Super Seven hatvanadik születésnapjára összedobott modellt, de máris elfogyott belőle mint a hatvan példány.

A Caterham kereskedelmi igazgatója szerint rég nem volt ilyen sikeres egyetlen modelljük sem – azt hitték, sokkal tovább tart majd eladni a limitált modellt. „Tudtuk, hogy a termék jó, de ilyen reakcióra nem számítottunk. A Caterham úgy 500 autót készít évente, elképesztő érzés volt látni, hogy elfogy az éves termelésünk tizedrésze egyetlen hét leforgása alatt.” - mondja David Ridley. A Seven Sprintben tulajdonképp nincs semmi különös: nem sokkal több, mint a Caterham alapmodellje, a Seven 160, csak a stílusán változtattak egy keveset, így leginkább a 60-as évek Lotus Super Sevenjeire emlékeztet, pasztell színeivel, lemezfelnijével és 80 lóerős motorjával.

Ha van egy kevés esze a Caterham jelenlegi vezetésének, akkor később készítenek további hasonló, retró-fazonú Seven változatokat – úgy néz ki, ez a stílus nem megy ki a divatból.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.