Második helyről indul Michelisz Kínában

2016.09.24. 11:26

Legjobb hondásként, kilencedik helyen zárt Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság sanghaji fordulójának időmérőedzésén. A magyar hondás ezzel másodikként indul majd a fordított rajtrácsos első futamon vasárnap.

03716013 2093-1024x683

Bár a sanghaji pálya 1,1 kilométer hosszú egyenese nem kedvez Hondának (erről bővebben), ahogy a 60 kilogrammos büntetősúly is nagy hátrány a Volvo/Lada/Chevrolet-trióval szemben, Michelisz már a szabadedzéseken is végig ott volt a top tízben. A szombati időmérőn aztán nem jutott el a Q3-ig, de a Q2-ben futott kilencedik helye elő sort hozott neki a vasárnapi első futamra.

A pole-t idén hetedszer a címvédő José-Maria Lopez szerezte meg. A második helyen a ladás Nicky Catsburg zárt, Yvan Muller lett a harmadik. Az első futam élő közvetítése vasárnap reggel 8:30-kor indul az Eurosporton. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.