Gyorshajtáson kapták az új Ford GT-ket

2016.09.25. 15:57

Nyolcvan helyett százhatvannal téptek közúton az új Ford GT prototípusai. A hírek szerint legalább egyet be is mértek a rendőrök, méghozzá a coloradói Glenwood kanyonban. Az Interstate 70-es út nagy részén egyébként 130-cal lehet haladni, de az érintett szakaszon kevésbé tempózhatnak az autósok. A tesztpilóták viszont nem tudtak ellenállni a késztetésnek.

Supercars-vdn-092116-1-1240x675

Az alábbi videót egy másik autós készítette a hegyekben guruló GT-kről – ezeken éppen teljesen normális, kényelmes tempóban közlekednek. Persze a gyorshajtás idején sem volt komoly autós üldözés. A sebességtúllépést észlelő rendőr rádión szólt oda kollégáinak, akik félreintették a szabálytalankodó GT-t.

Érdekes persze abba is belegondolni, hogy az ikerturbós V6-os 630 lóerejéhez 730 newtonméteres csúcsnyomaték társul. Így pedig a végsebesség valahol 330 km/h körül alakul – ehhez képest nyilván a 160 akár nyugdíjas tempónak is mondható.

Az új GT-ből egyébként eredetileg összesen ötszáz darabot terveztek, a kiugró igények miatt azonban úgy döntöttek, kettő helyett négy évig tartják gyártásban a típust. Tehát ezer példánynál állnak majd meg. Egy-egy darabért 400 ezer dollárnál is többet kell leszurkolni.

Fotó: vaildaily.com