Eladók Sonny és Cher rettenetes Mustangjai

2016.09.26. 13:51

A Ford Mustang nagyjából akkor tarolta le Észak-Amerika autópiacát, amikor Sonny Bono és Cher épp közös pályájuk csúcsán voltak. Nem csoda, hogy a Ford felismerte a lehetőséget, így a páros két különlegesen átépített Mustangot kapott 1966-ban. Ezek most eladók, természetesen csak együtt.

A két autót George Barris, a korai Batmobile-ok tervezője alakította át, de azt mondanánk, nem feltétlenül a kor divatjának legszerencsésebb oldalát felhasználva. Osztott hűtőmaszkot és szögletes fényszórókat kaptak az autók, oldalt pedig bársony-betéteket használtak. Sonny autója aranyszínű barna betéttel, míg Cheré rózsaszín bordó betéttel. Belül mindkét autót hosszú szőrű, az autó külsejéhez passzoló árnyalatú szőnyegekkel és kárpitokkal burkolták. Műszaki szempontból viszont közönséges Mustangok, 289 köbhüvelykes, azaz 4,7 literes, 210 lóerős V8-as motorral és háromfokozatú automata váltóval.

Ez a fajta Mustang még mindig nem akkora érték, hisz több mint egymillió készült az első generációból, ám ez az egyedi páros – még ha az ízléses mivoltuk megkérdőjelezhető is – komoly értéket képviselhet. Hogy mekkorát, azt egyelőre csak becsülni lehet, három éve 198 ezer dollárért cseréltek gazdát, de egyáltalán nem kizárt, hogy a Barrett-Jackson árverésén az idén akár ennek az összegnek a többszörösét is megadhatják értük.