2016.09.26. 06:12

Turbómotort kap a következő modellévre a Kia Soul. A szokatlan formavilággal rendelkező, kezdetben igen véleményes minőséget képviselő, de aztán durva fejlődést bemutató modell egészen fickós lesz majd a változtatással.

2017-kia-soul-european-spec

A Soul a Kia és a Hyundai egyes modelljeiből már ismert 1,6-os T-GDI turbómotort kapja meg, 204 lóerővel. Gyorsulása ezzel és a hozzá tartozó hétsebességes duplakuplungos váltóval 7,5 másodperc lesz nulláról százra. Végsebessége pedig 196 km/h. A menetprogramot három fokozatban lehet állítani: lesz Normál, Eco és Sport mód is.

A turbós Soulokat külsőre is meg lehet majd különböztetni szívómotoros és dízel társaiktól. Átdolgozzák ugyanis az első lökhárítót, módosítanak a légbeömlőkön, és dupla kipufogóvéget is kap az újdonság. Új hűtőrács, ledes nappali menetfény és 18 colos felnik is mutatják majd, hogy mivel van dolgunk.

A Kia a hamarosan elrajtoló Párizsi Autószalonon ki is állítja majd a turbómotoros Soult. Azt azonban még nem tudni, milyen árcédula kerülhet a modellre, miképpen arról sem beszéltek még, hogy pontosan mikor kezdik meg a forgalmazást.