Kiszivárogtak az új Renault Zoe adatai

2016.09.28. 11:49

A Renault nagy tervekkel mutatta be elektromos városi autóját, de négy év alatt 50 ezer autó, úgy, hogy mostanság már jelentős kedvezményekkel adják a Zoét, megkérdőjelezhető eredmény. Különösen azt látva, hogy közben a Nissan Leaf-ből hat év alatt 200 ezer fogyott. Ám a franciák most olyasmire készülnek, amivel jelentősen növelhetik a típus versenyképességét: nagyobb akkucsomagot készítettek hozzá.

IMG 4182

Az adatok egyelőre nem hivatalosak, bár hitelességüket támasztja alá, hogy a Renault holland honlapján jelentek meg, valószínűleg véletlenül, idő előtt kerültek ki. Ezek szerint 41 kWh-s akkumulátort kap a Zoe, amely akár 400 km megtételére is elegendő lehet. Az még nem világos, hogy ez a hatótávolság mennyire áll összhangban a valósággal, de ha az erősen optimista európai mérési ciklust vették alapul, a gyakorlati hatótáv akkor is valahova 250 és 350 km közé várható. Úgy néz ki, a régebbi, 22 kWh-s akkumulátor is gyártásban marad, ez jár majd a Zoe alapkiviteléhez.

Az igazi kérdés persze az, hogy az új akkumulátor hogyan befolyásolja majd az ötajtós elektromos kiskocsi árát, illetve ha marad az akkumulátor-lízing lehetősége, akkor a havi fenntartási költséget. Ezen múlik ugyanis, hogy a típus versenyképessége valóban javul-e.

A felújított Zoe várhatóan a Párizsi Autószalonon mutatkozik be, napokon belül.