3D nyomtatással készített kisautót a Honda

2016.10.06. 16:35

A Honda és a Kabuku nevű, egyebek közt 3D nyomtatással foglalkozó vállalkozás közösen dolgozta ki ezt az apró egyszemélyes elektromos járművet, amelyet elvben mindenki úgy öltöztethetne, ahogy neki tetszik.

A jármű egyszerű csővázra épül, amelynek a tervezésénél a motorkerékpár-gyártásban szerzett tapasztalatokat hasznosították a Honda mérnökei. Azt mondják, a szerkezet alkalmas lenne sorozatgyártásra is. A mindössze egyszemélyes járművet valamiféle elektromos hajtás mozgatja, bár erről semmit sem árultak el – a lényeg ugyanis a teljes egészében 3D nyomtatással készített karosszéria. Az apróság teljes burkolata néhány tucat alkatrészből áll össze, amely elvileg akár egyedileg is átszabható minden egyes példányra. Jelenleg ez az egy prototípus létezik, amelyet apró áruszállítónak építettek meg, és kiállításra szánnak: a Kabuku standján lesz látható a CEATEC 2016 elektronikai szakkiállításon.

Egyelőre nehéz felmérni, hogy mekkora igény lenne akár Japánban, akár a világ más részein egyszerűen és relatíve olcsón személyre szabható autóra, de a Honda kisautója azt jelzi, hogy ez az ötlet ma már nem megvalósíthatatlan.