Megdöbbentő lett a kínai Transit-klón

2016.10.10. 15:40

Abban nincs semmi meglepő, hogy Kínában a régi, három generációval ezelőtti Ford Transit gyártása ma is folyik.

Ezúttal még csak nem is illegálisan: a régi modellek régi gyártósorai gyakran kötnek ki a távol-keleti országban, hisz ezek révén viszonylag könnyű olcsón gyártható autót összehozni, ha a közönséget nem zavarja, hogy kissé elavult a technika. Itt is ez történt: a gyártó, a Jianling Motor Corp. a Ford partnere, és úgy tűnik, megkapták a régi Transit présformákat, amelyeket a Fordnál már leselejteztek.

A baj mindig azzal van, amikor az ilyen régiségeket megpróbálnak korszerűsíteni, de úgy, hogy a fém alkatrészek nagy részéhez nem nyúlhatnak a tervezők. Ebből születnek az efféle rémes dolgok, mint ez itt, amelyhez nyilvánvalóan Darth Vader és egy birodalmi rohamosztagos volt a két modell. A sarkos orr-rész önmagában is groteszk volna, de igazán durvává az teszi a látványt, ahogy az autó orrának stílusa kontrasztot képez az 1990-es évek eleji Transit formavilágával.

A JMC-nél láthatóan az összes változatra alkalmazták az új orr-részt, ami arra utal, hogy a teljes korábbi Ford választékot kínálják majd.