Már készül a következő Opel Corsa

2016.10.11. 12:49

A jelenlegi Opel Corsa leginkább szükségmegoldásként jellemezhető: az elődjét már nem lehetett piacon tartani, így olyan alaposan felfrissítették, hogy az anyja se ismerjen rá. Ám úgy néz ki, már van elég fejlesztési erőforrás az utódmodell kialakítására, így nem kizárt, hogy egy-két éven belül egy tényleg új Corsa kerülhet piacra.

A kémfotók tanúsága szerint a az új Corsa nagyon más karakterű lesz, mint az elődei: itt is felfedezhetők az élesebb vonalak, mint az Insignia-utód esetében. Úgy tűnik, az autó teljes hosszából többet foglalhat az utastér, míg a motorháztető viszonylag rövidnek látszik. Az álcázó fólián átsejlik, hogy az ötajtós esetében az Opel ezúttal három oldalablakos megoldást alkalmaz az új városi modell esetében. Egyelőre nem egyértelmű, hogy készítenek-e háromajtós kivitelt, de úgy néz ki, ehhez a konkurensek sem ragaszkodnak feltétlenül, a Renault például már nem kínál ilyet a Clióból.

Ha igazak a hírek, 2018-ra készülhet el a következő Corsa, közel egy időben a VW Polo, a Ford Fiesta és a Toyota Yaris következő generációjával, így kemény mezőnyben kell majd bizonyítania. Ám úgy néz ki, erre jó esély van, hisz az Opel ezúttal teljesen új modellel jelentkezik, amelyet aligha húznak vissza egy korábbi modell kötöttségei.