Megvillan az új 5-ös BMW

2016.10.11. 16:49

Október 13-án tartják a G30 gyári kódú új 5-ös sorozat bemutatóját. Most azt próbálják elérni, hogy a megfelelő pillanatban mindenki rájuk figyeljen.

Számos módja van persze, hogy keveset áruljanak el az újdonságról, de amit eddig láttunk belőle, az alapján nem is lesz kirívóan érdekes autó. A BMW konzervatív formákkal operál, ami nem is csoda: ebben a kategóriában rég nem mutatott senki nagy meglepetést, beleértve a Mercedest, az Audit és a Jaguart is. Utoljára talán Chris Bangle idején maga a BMW, de arra az időszakra valószínűleg borzongva gondol a gyár vezetése azóta is. Amit jelenleg tudni lehet, az alapján inkább a műszaki megoldásokkal próbálják majd elbűvölni a vásárlókat, amilyen a részben karbonszálas műanyagból és alumíniumból gyártott karosszéria, az egyszerűen kezelhető, de fejlett érintőképernyős fedélzeti rendszer vagy a takarékos, de továbbra is erős motorok és hajtásrendszerek.

Az előzetes videókon persze legfeljebb részleteket látni, az autó belsejét, egy fényszórót, vagy az autó egészét, de kivehetetlenre lágyítva – a lényeg, hogy kíváncsivá tegyék a közönséget. Abban már most sem érdemes kételkednünk, hogy az autó hű marad az 5-ös BMW hagyományaihoz: óriási lesz, sportos arányú, agresszív fellépésű, ahogy eddig. Nyilván vigyáztak rá, hogy ne ijessze el a hűséges vásárlókat – ám hogy ennyi elég lesz-e arra, hogy újakat is szerezzen a BMW, arra már nem vennénk mérget.

Mindenesetre hamarosan meglátjuk, mivel szeretne a BMW a konkurencia fölé nőni. A Mercedesszel szemben most helyzeti előnyben van a cég, hisz az E osztály után mutathatják be saját autójukat, de csak remélni lehet, hogy ezzel jobban élnek, mint a 7-es esetében.