Kiszivárogtak az új 5-ös BMW képei

2016.10.12. 11:41

Ha nem nézzük meg egymás mellett a régi és az új modellt, azt sem egyszerű eldönteni, hogy mi változott. Pedig az új G30-as számos részlete új, de a karakter, az érintetlen.

Ahogy ez lenni szokott, valaki idő előtt szélnek eresztette a gyári képeket. Nincs ebben semmi fura, nyomtatott újságok hetekkel a premier előtt megkapják a gyári képeket – inkább az a meglepő, ami a fotókon nem látszik. A változtatás szándéka. Ez az 5-ös karakterre nem sokat módosult az elődjéhez képest, amihez azért tisztességes ötlethiány, vagy önkorlátozás szükséges. Mi ez utóbbira tippelünk: a Bangle-féle formai forradalom annak idején annyira megégette a BMW vezetését, hogy azóta valószínűleg sportból vadásznak minden új ötletre.

Végeredményben a tető és az oldalablakok vonalvezetése szinte ugyanolyan, bár mintha az új 5-ös övvonala alacsonyabban lenne – legalábbis a bunker-jellegből vesztett valamit. Sőt, még az autó oldallemezének jellegzetes bordája is ugyanott húzódik, legalábbis szemre képtelenség megállapítani a különbséget. Ami markánsan új, az az orr-rész, de ez is csak az ötös számára, hisz a 7-es BMW-n már találkozhattunk szinte ugyanezekkel a vonásokkal. Hátul viszont még a lámpák kontúrjai is maradtak, amilyenek voltak.

A műszaki megoldásokról egyelőre nem tudunk többet, mint tegnap az előzetesek közlésekor, de holnap, a hivatalos bemutató kapcsán mindenre fény derül.