Ilyen harckocsikat építenek a kurd harcosok

2016.10.14. 11:43

Szomorú, amikor előkerülnek az efféle improvizált fegyverek, de úgy tűnik, az építők azért nem teljesen amatőrök.

Utoljára a mexikói drogháborúk kapcsán találkoztunk efféle rögtönzött tankokkal, most viszont a kurd pesmerga harcosok posztolták ki alkotásaikat a közösségi oldalakon. Három ilyen szerzet is látható a képeken: terepjáróból vagy teherautóból átépített, gépágyúval felfegyverzett szörnyetegeket láthatóan elég esetlegesen páncélozták, legalábbis a lemezeken az látszik, hogy úgy szabták és hegesztették össze mindet, ahogy épp kiadta.

Az viszont látszik, hogy az építők azért utánanézhettek a témának. Például minden járművön van valamiféle rács, ami nem csak a kődobálás, de a kumulatív gránátok ellen is nyújt némi védelmet – a vállról indítható páncéltörő eszközök pedig általában ilyenek – és a páncél egy része döntött kialakítású, ami szintén növeli a védelmet.

Ezzel együtt szívszorító, hogy ilyen tákolt szerkezetekkel indulnak Mosul visszafoglalására: még ennél sokkal profibb kivitelezésű páncélozott járművekben sem lenne nagy a túlélés esélye.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.